test

    טלפון להזמנות 4444 956 09

Zcafe.co.il 

*** קפה קפה!  מכונת קפה, מכונת קפה אספרסו לבית ולמשרד... כל המוצרים במלאי ומוכנים למשלוח אקספרס מיידי, אצלך תוך יום עסקים אחד בכל מקום בארץ *** ללא מכרזים וללא מתווכים.... המגוון הגדול ביותר של מכונות קפה במחיר הנמוך ביותר..., מזמינים ומקבלים למחרת... חדש! קפה גורמה במחיר הכרות...   *** טלפון הזמנות: 4444 956 09
 
  ברוך הבא אורח (כניסה) | סל הקניות שלי | | עזרה | שמור אתר   
  החשבון שלי | המועדפים שלי
קפה, מכונות קפה, פולי קפה, אספרסו, מכונות אספרסו, מטחנות קפה, קפוצינו
 דף הבית    מכונות אספרסו     מטחנות קפה     קפה ופודים     מבצעים     מועדון לקוחות     שרות     צור קשר  
 
  מרכז מידע
מדריכי רכישה
טיפים ועצות
מתכונים
עוד...
מותגים
CremCaffe
ECM
Expobar
Gaggia
Gioia Caffe
illy
Innova
Jura
KissCafe
La Pavoni
Lavazza
Nemox
Quick Mill
Rancilio
Saeco
Saquella Caffe
SGL
SOLIS
מכונות קפה מטחנות קפה פולי קפה, פודים אביזרים

 

אספרסו אספרסו !  מה צריך לדעת?


 

 

ישנם דרכים רבות להכין קפה, לכל אדם יש את דרכו שלו, אותה הוא מעדיף על פני שיטות הכנה אחרות. קפה הינו חלק מחיי היום-יום שלנו, לכן עליו להתאים לסגנון חיינו ולכיסנו. הכנת קפה הינה נוהג קבוע בחיינו. שלא כמו תה לדוגמא, ישנם דרכים רבות להכנת קפה. אך, עיקרון ההכנה הינו משותף לכל הדרכים, שימוש במים חמים בכדי למצות מפולי הקפה הטחונים את השמנים הטבעיים החיוניים, ואת הקפאין הנותן לקפה את הארומה והטעם הנפלא שלו.
 


 טיפים להכנת אספרסו מושלם:

 

למד להכיר את הציוד שלך

לא כל מכונות האספרסו הן אותו דבר, לכן עלייך לדעת איזה סוג של מכונת אספרסו יש לך, כל מכונת קפה דורשת דרגת טחינה ושיטת הפעלה שונה.


טחינת הקפה

יש לטחון את הקפה בהתאם לסוג מכונת האספרסו שלך.

 

אלמנטים נוספים המשפיעים על טחינת הקפה הינם:
 לחות וחום, ועל-כן יש ללמוד לשנות את דרגת הטחינה בהתאם למזג האויר המשתנה (ורמות הלחות המשתנות), טחינת קפה הינה שלב מהותי וחשוב מאד בהכנת אספרסו.

שימו לב: דרגת הטחינה שונה בין תערובת פולי קפה אחת למשניה, בהחליפך תערובת / סוג קפה, רבים הסיכויים כי שינוי דרגת הטחינה הכרחית היא.

 

Nemox eps perfect shot drip

הכנת "שוט" אספרסו

1. ל"שוט" בודד יש להשתמש ב- 7 גרם קפה טחון ול"שוט" כפול 14 גרם קפה טחון. (ניתן להשתמש בכפית המנה המדודה של 7 גרם, המצורפת למכונה).
2. יש לשים את כמות הקפה המדודה בידית הקפה.
3. לדחוס את הקפה הטחון, בעזרת הדוחסן ולנקות את שאריות הקפה משולי המסננת.
4. כעת יש להכניס את ידית המכונה עם הקפה הטחון לראש המכונה (הגרופהאד), ולהניח את כוס או כוסות האספרסו מתחת לידית ולבסוף ללחוץ על מתג יציאת הקפה.

 

הטריק

מומלץ להשתמש בטיימר או בשעונך למדוד את זמן יציאת הקפה, יש להתחיל למדוד מרגע יציאת הקפה, ולא מרגע לחיצת מתג הקפה (כיוון שזמני ההשהיה מרגע לחיצת המתג לזמן יציאת הקפה, שונים ממכונה למכונה) אספרסו טוב צריך לקחת בין 22 שניות ל- 33 שניות לכל היותר, שוב תלוי בסוג המכונה ובטעמך האישי (יש המעדיפים אספרסו חזק יותר ויש אספרסו חלש יותר, הכל עניין של טעם).


הכלל: אם הקפה יורד מהר מידי, משמע הקפה טחון גס מידי, ואם הקפה יורד לאט מידי, משמע הקפה טחון דק מידי.



טיפים לקבלת אספרסו מושלם כל "שוט":

 

 להשתמש תמיד בפולי קפה טריים.

 להקפיד להשתמש במים טריים ומסוננים מאבנית.

 לטחון את פולי הקפה בסמיכות להכנתו, ולטחון רק את כמות הקפה הנחוצה להכנת ה"שוט", כך ניתן לכוון בקלות את המטחנה בהתאם לטעמך ולהשגת האספרסו הרצוי.

חשוב מאד: לשמור על ניקיון המכונה, ולנקותה בהתאם להוראות היצרן.

ראה מאמר מפורט ותמונות כאן.

 

יצירת אומנות


espresso art

 

 

הכנת "שוט" מושלם הינה מלאכת אומנות, הדורשת ציוד מתאים, ידע ותרגול. ל"שוט" אספרסו מושלם יש טעם מתוק ועז גם יחד והינו בעל שתי שכבות: שכבת קרמל עליונה למעלה, שהינה הקרמה ומרקם האספרסו. הקרמה- זהו החלק עם הקצף העדין שאמור להיות מתקתק. בזמן הכנת ה"שוט", ניתן לראות איך השכבות נפרדות בזמן ההכנה ויוצרות עקבות, סימנים על כוס האספרסו, הנראים כמעשה אומנות של אמן, ואכן אומרים כי אספרסו מושלם הוא מעשה אומנות של אמן.

 


הזמנות ואמצעי תשלוםהחזרות | משלוחים | שרות ואחריות | קניה בטוחה  | שמירת פרטיות
קישורים | תקנון ותנאי שימוש | צור קשר

www.Zcafe.co.il כל הזכויות שמורות 2004-2013

Anita by Quick Millcafecafecoffeecoffee machineecmECM GiottoECM Giotto PremiumespressoIllyJurajura x90kafeKisscafelapavoniLavazzaNemoxnemox operaQuick MillQuickMill Anitasolisאיליאספרסואספרסו איטלקי אריזת פודיםאתר קפהבריטהבריסטההקצפת חלבזה קפהכיסקפהלוואצהמארז פודיםמועדון הקפהמטחנהמטחנות קפהמטחנת קפהמטחנת קפה אספרסומכונות אספרסומכונות קפהמכונות קפהמכונות קפה juraמכונות קפה מקצועיותמכונות קפוצינומכונת אספרסומכונת אספרסו אוטומטיתמכונת פודיםמכונת קפה מכונת קפה juraמכונת קפה אוטומטיתמכונת קפה אספרסומכונת קפה למשרדמכונת קפה נספרסומכונת קפוצינומקינטהמשקאות קפהמתכוניםמתכונים קפהנימוקסנספרסונספרסו - Nespressoנספרסו קפסולותפודיםפודים לקפהפודים קפהפולי קפהפולי קפה אספרסופולי קפה ירוקפורום קפה פורטופינוקפהקפהקפה illyקפה אורגניקפה אספרסוקפה גורמהקפה לאטהקפה פודיםקפה פורוםקפה קפהקפה קפוצינוקפה, מכונות קפה, מכונת אספרסוקפוצינוקפסולותקפסולות קפהקפסולות קפהתה אורגניתהליך הכנת האספרסו המושלם