test

    טלפון להזמנות 4444 956 09

Zcafe.co.il 

*** קפה קפה!  מכונת קפה, מכונת קפה אספרסו לבית ולמשרד... כל המוצרים במלאי ומוכנים למשלוח אקספרס מיידי, אצלך תוך יום עסקים אחד בכל מקום בארץ *** ללא מכרזים וללא מתווכים.... המגוון הגדול ביותר של מכונות קפה במחיר הנמוך ביותר..., מזמינים ומקבלים למחרת... חדש! קפה גורמה במחיר הכרות...   *** טלפון הזמנות: 4444 956 09
 
  ברוך הבא אורח (כניסה) | סל הקניות שלי | | עזרה | שמור אתר   
  החשבון שלי | המועדפים שלי
קפה, מכונות קפה, פולי קפה, אספרסו, מכונות אספרסו, מטחנות קפה, קפוצינו
 דף הבית    מכונות אספרסו     מטחנות קפה     קפה ופודים     מבצעים     מועדון לקוחות     שרות     צור קשר  
 
  מרכז מידע
מדריכי רכישה
טיפים ועצות
מתכונים
עוד...
מותגים
CremCaffe
ECM
Expobar
Gaggia
Gioia Caffe
illy
Innova
Jura
KissCafe
La Pavoni
Lavazza
Nemox
Quick Mill
Rancilio
Saeco
Saquella Caffe
SGL
SOLIS
מכונות קפה מטחנות קפה פולי קפה, פודים אביזרים

 

 

הכלל ל"שוט" אספרסו מושלם

שוט כפול

שווה ל- 60-75 מ"ל של מים העוברים דרך בערך 14 גרם של קפה טחון בזמן שבין 20-25 שניות.


שוט בודד

שווה ל- 30-45 של מים העוברים דרך בערך 7 גרם של קפה טחון בזמן שבין 20-25 שניות.

 

את זמן הכנת הקפה מודדים מהרגע שהקפה מתחיל לרדת, יש להקפיד תמיד לדחוס היטב את הקפה הטחון בידית האספרסו (בלחץ של 15 ק"ג בערך), לפני הכנסת ידית הקפה לראש יציאת המים במכונה, הגרופהאד.

 

אין לשנות יותר ממשתנה אחד בכל פעם! לדוגמא, אם חושדים בדרגת טחינה לא נכונה (טחינה גסה או דקה מדי), יש להקפיד על לחץ דחיסה וכמות קפה זהים ולנסות דרגת טחינה אחרת. אם וכאשר יתקבל "שוט" אספרסו מושלם נסיק כי רמת הטחינה אכן היתה הגורם.

 

יש למלא את המסננת שבידית הקפה בקפה טחון באופן רופף עד לשפתה העליונה, ולהזיז שאריות קפה משפת המסננת. דוחסים את הקפה במסננת ע"י דוחסן (טמפר).

 

לחץ הדחיסה הינו הלחץ שמפעילים כאשר דוחסים בעזרת הדוחסן (טמפר) את הקפה הטחון בידית הקפה, לחץ זה צריך להיות בלחץ של 15 ק"ג, אם אינכם בטוחים מהו לחץ של 15 ק"ג, ניתן לקחת משקל כלשהו (כגון משקל גוף), להניח עליו את ידית הקפה וללחוץ בעזרת הדוחסן עד שהמשקל יראה 15 ק"ג. פעולה זו תעזור להמחיש עד כמה יש לדחוס את הקפה בידית.

 

 

 

 

כיצד לכוון את מטחנת הקפה ?
כאשר מקבלים "שוט" אספרסו מהיר, בין 60-75 מ"ל בכ- 10-15 שניות, משמע ה"שוט" מהיר מדי ועל-כן יש לנסות לשנות את דרגת הטחינה לדקה יותר.
כאשר מקבלים "שוט" אספרסו איטי, בין 60-75 מ"ל בכ- 35 שניות, משמע ה"שוט" איטי מידי ועל-כן יש לנסות לשנות את דרגת הטחינה במטחנה לגסה יותר.


מה אם אין לי מטחנה ?
במקרה זה, מומלץ לשנות את עוצמת דחיסת הקפה. אם ה"שוט" מהיר מידי (60-75 מ"ל של מים יורדים לכוס בפחות מ- 20 שניות), יש לדחוס חזק יותר ואם ה"שוט" איטי מידי יש לדחוס פחות.
חשוב לזכור: דרגת הטחינה היא האלמנט המשפיע ביותר על התוצאה הסופית.

לסיכום,

כלל הזהב אומר, שכאשר משתמשים בכמות הקפה הנכונה ל"שוט", זמן הכנת האספרסו יהיה בין 20 ל-25 שניות. שינוי דרגת הטחינה או לחץ הדחיסה ישפיעו על מהירות היווצרות האספרסו, וכמובן על איכותו וטעמו.



 

 


הזמנות ואמצעי תשלוםהחזרות | משלוחים | שרות ואחריות | קניה בטוחה  | שמירת פרטיות
קישורים | תקנון ותנאי שימוש | צור קשר

www.Zcafe.co.il כל הזכויות שמורות 2004-2013

Anita by Quick Millcafecafecoffeecoffee machineecmECM GiottoECM Giotto PremiumespressoIllyJurajura x90kafeKisscafelapavoniLavazzaNemoxnemox operaQuick MillQuickMill Anitasolisאיליאספרסואספרסו איטלקי אריזת פודיםאתר קפהבריטהבריסטההקצפת חלבזה קפהכיסקפהלוואצהמארז פודיםמועדון הקפהמטחנהמטחנות קפהמטחנת קפהמטחנת קפה אספרסומכונות אספרסומכונות קפהמכונות קפהמכונות קפה juraמכונות קפה מקצועיותמכונות קפוצינומכונת אספרסומכונת אספרסו אוטומטיתמכונת פודיםמכונת קפה מכונת קפה juraמכונת קפה אוטומטיתמכונת קפה אספרסומכונת קפה למשרדמכונת קפה נספרסומכונת קפוצינומקינטהמשקאות קפהמתכוניםמתכונים קפהנימוקסנספרסונספרסו - Nespressoנספרסו קפסולותפודיםפודים לקפהפודים קפהפולי קפהפולי קפה אספרסופולי קפה ירוקפורום קפה פורטופינוקפהקפהקפה illyקפה אורגניקפה אספרסוקפה גורמהקפה לאטהקפה פודיםקפה פורוםקפה קפהקפה קפוצינוקפה, מכונות קפה, מכונת אספרסוקפוצינוקפסולותקפסולות קפהקפסולות קפהתה אורגניתהליך הכנת האספרסו המושלם